Floor Lanz,  pianiste

 

 

Floor Lanz studeerde aan het Stedelijk Conservatorium te Arnhem, waar zij het solistendiploma voor piano behaalde bij Jacques Hendriks, gevolgd door de speciale aantekening op dit diploma voor kamermuziek en correpetitie/begeleiden bij Elizabeth van Malde.

Zij volgde masterclasses bij o.a. Felix de Nobel en studeerde na haar opleiding verder bij de bekende pedagoge Noor Steier-Relijk.

Al tijdens haar studie was ze zeer actief als uitvoerend kunstenaar en gaf concerten in binnen- en buitenland. Ze maakte o.a. een tournee met het Wereldjeugdorkest olv. dirigent Marcello Viotti.

Ze ontwikkelde zich tot een veelgevraagd begeleidster van vocalisten en instrumentalisten en werkte daarbij onder meer met zangers als Charlotte Margiono, Johannette Zomer en Marco Bakker. Bij vele gezelschappen was ze repetitor/ pianiste en ze begeleidde masterclasses en zomercursussen in binnen- en buitenland. Daarnaast was ze jarenlang orkestpianiste bij Het Gelders Orkest (tegenwoordig Phion).

Inmiddels is ze met pensioen, maar doet nog van alles. Zo gaf ze onlangs een serie concerten met het Ukraine Liberation Orchestra olv. dirigent Jeroen Weierink, en is nog steeds vast verbonden aan vocaal ensemble FOON en muziektheatergezelschap Tabula Rasa.

 

Bij ToonkunstPlus Zutphen is Floor geen vreemde, want ze verving haar voorganger Henk Woudstra tijdens zijn ziekte een aantal jaren geleden. Grappig detail: haar man was collega van Henk op de muziekschool van Apeldoorn. Met dirigent Hans Lamers heeft ze ook een geschiedenis. Zij studeerden in dezelfde tijd aan hetzelfde conservatorium en zijn elkaar daarna niet uit het oog verloren. Zij heeft met hem gewerkt bij o.a. het GOOG, de Osse OperaVereniging en Toonkunst Zutphen.